Акция срещу Арабаджиеви в Бургас: Джип натъпкан с пари

Животът

12-09-2018, 14:28

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Електронният стол обхвана всички бургаски училища

Колата е на паркинга до полицията

Още трима души са задържани в Бургас в рамките на разследването срещу фамилията - Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това съобщават от прокуратурата.

Арестът е извършен при полицейска проверка на джип- БМВ с пловдивска регистрация. В него са пътували и тримата заподозрени. В тях са намерени "хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева.
От магистратурата не конкретизират имената на задържаните. Уточняват само, че процесуално-следствените действия са част от досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители.

"Едно от лицата е пряко свързано с управлението на захарния завод "Кристал" в Пловдив", който е сред дружествата, които разследващи гледат под лупа заради съмнения за данъчни измами, посочва прокуратурата. И допълват, че в него са намерени над 298 000 лева, изтеглени от банкова институция.

В друго лице са открити и иззети още 200 000 лв. Към момента се установява тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, включително и от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.