Остават дни до фестивала за съвременни изкуства в Бургас „Вода“

Бургас Лайф

12-09-2018, 15:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Провежда се за втора поредна година и се организира от Младежки културен център - Бургас,

Остават само два дни до началото на фестивала за съвременни изкуства в Бургас "Вода", а в момента тече и трескавата подредба на пространствата, които ще се изпълнят не с вода, а с изкуство. Фестивалът ще се проведе в периода от 14 до 16 септември 2018 г. в плувния басейн и останалите му пространства в Младежкия културен център.

Фестивалното пространство включва закрития басейн с размери 25 х 12,5 метра и множеството по-малки помещения - съблекални, бани, коридори, котелно помещение, стрелбище и други пространства, оформящи своеобразен лабиринт.

Основната програма ще представи 7 творби от български и международни артисти в областите: съвременен танц, театър, музика, инсталация и видео арт.

В по-малките пространства около басейна ще бъдат разположени видео творби и инсталации като зрителят ще може да избере сам своя маршрут през фестивалния пъзел. Пътешествието през пространството ще предложи среща с инсталации, фотография,  видео и други акции от: Абел Корински /Германия/, Микио Саито /Япония/, Венелин Шурелов /България/, ИпСмаел /Германия/, Петър Сапунджиев /България/, Ана Лий Еванс /България и САЩ/, Николина Недялкова /България/, Иво Бистрички, Симеон Шивачев и Стойко Даскалов /Бургас, България/ и други.

Фестивалът за съвременни изкуства "ВОДА" се провежда за втора поредна година и се организира от Младежки културен център - Бургас, сдружение "Танц БГ" и Бургас харесва младите и с финансовата подкрепа на Министерство на Културата, Община Бургас и още с подкрепата на Art Council Korea, Korea Dance Abroad и ОП "Спортни Имоти".

Билети за фестивала за съвременни изкуства "ВОДА" може да закупите на касата на НХК и на входа в дните на събитието, цена - 10 лв. за един ден, 25 лв. за трите дни.