Втори опит: Делото срещу Иванчева тръгва по същество

Крими

13-09-2018, 07:40

Снимка:

България утре

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Не получен в срок обвинителен акт забави старта на процеса

Днес в Специализирания наказателен съд ще бъде направен втори опит делото срещу бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева да стартира.

Първото съдебно заседание беше насрочено още миналата седмица, но ход на процеса не беше даден. Причината- Иванчева не получила обвинителния акт срещу нея в законовия срок, нямала време да се запознае с обвинението.

В съдебна зала обаче стана ясно, че на 31 август бившата кметица отказала да получи обвинителния акт и той бил предявен чак на 5 септември. Минималният законов срок за получаване на обвинението от подсъдимите е 7 дни, за да могат те да се запознаят с него преди процеса.

Бившата кметица на „Младост" е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери. Тя беше арестувана на 17 април тази година в центъра на София, а в колата й открити 70 000 евро белязани банкноти.

По делото подсъдими са и бившата заместничка на Иванчева- Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Петрова и Дюлгеров са привлечени като обвиняеми в качеството си на помагачи.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"