Заподозрените за Скрипал: Не сме агенти, а туристи

Свят

13-09-2018, 15:02

Снимка:

КАДЪР/YOUTUBE

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Двамата руснаци проговориха пред руската държавна телевизия

Мъжете обвинени за отравянето на семейство Скрипал в Солсбъри проговориха. Дамата руснаци дадоха интервю за руската държавна телевизия RT и отрекоха да имат каквато и да е връзка със случая.

Да, на снимката на британската полиция сме ние. Но не сме агенти, а обикновени туристи. Това заявиха руснаците. Те разказаха, че са били в Солсбъри, за да видят прочутата катедрала там и са прекарали по-малко от час в града, тъй като е валяло. Затова мъжете се върнали възможно най-бързо в Лондон.

Лондон официално обвини Александър Петров и Руслан Боширов в опит да убият бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Властите във Великобритания съобщиха, че мъжете са част от руското военно разузнаване и че е възможно това да не са истинските им имена.

Двамата мъже потвърдиха, че наистина се казват така, но са категорични, че нямат общо с разузнаването.

На въпрос дали са пренесли „Новичок“ в дамски парфюм, мъжете са категорични, че няма такова нещо.

"Не е ли нелепо двама мъже да притежават женски парфюм? На митниците проверяват всичко, щяха да ни питат защо мъже имат дамски парфюм в багажа си. Не сме притежавали подобно нещо", отговарят те.

Не изключват да са минали покрай къщата на Скрипал в Солсбъри, но отричат да знаят, че това е бил дома на сънародника им.

Александър Петров и Руслан Боширов разказват, че тази година са пътували из Европа, като поне 3 пъти са били в Швейцария.  Те се занимават със спортни хранителни добавки и често пътуват в търсене на нови пазари.