"Храна за култура" изготви карта с културни обекти в София

София Лайф

13-09-2018, 16:38

Снимка:

НДК

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Тя е изготвена по проект "По пътя на храната и културата на София"

Проектът "По пътя на храната и културата на София" има за цел съставянето на една по-различна карта за туристическа обиколка на града, като добавя към нея и кулинарни обекти. Тя предлага три маршрута за обиколка на София, като всеки един включва както предложения за кафе, закуска, обяд, вечеря и коктейли, така и ключови културни обекти. Идеята на обособените маршрути е да потопят посетителите в духа на града и да им помогнат да се ориентират в кулинарните и културните обекти, които предават най-добре неговата същност, предава България он еър.

Всички кулинарни локации са избрани така, че да се по път на разходката из културните забележителности. Всеки от маршрутите съдържа предложения за разнообразни кухни и тип заведения, за да може посетителите на града да разберат повече и за кулинарната култура на столицата.

От друга страна, културните обекти, представени в картата, са не толкова полулярни туристически спирки, но пък ключови за духа на София. Подбрани са локации, на които всеки живущ в София се спира ежедневно и чрез които туристът няма да се чувства турист, а истински жител на града.

Събрани заедно, трите маршрута представят града в истинската му светлина, с всички малки, но знакови културни обекти и с разнообразието от кухни и заведения. Целта на проекта е да представи един различен поглед върху туризма в столицата, да приобщи посетителите на града и да отговори на търсенето на информация за кулинарни обекти и скрити съкровища в София.

Картата се разпространява безплатно в Туристически Информационен Център в подлеза пред Софийски университет „Св. Климент Охридски” (Метростанция Софийски университет „Св. Климент Охридски“), Национален Дворец на Културата, както и обектите, включени в маршрутите. Пълният списък можете да намерите на фейсбук страницата на проекта - https://www.facebook.com/foodforculture/.