Есенно засаждат цветя в Ботаническата градина

Голямото групово засаждане е на 15 и 16 септември от 10:00 часа

Сезонът на почивките е към края си. Какъв по-хубав повод от началото на новата учебна година, за да се подновят почистващите инициативи в Ботаническата градина! Със съдействието на Община Пловдив, район „Тракия“ и Аграрен университет-Пловдив, Инициативният комитет по възстановяването на ботаническата градина организира поредното интересно зелено събитие под надслов „Засади цвете - спаси Ботаническата градина на Пловдив“. Заповядайте на голямото групово засаждане на цветя, което ще се състои този уикенд на 15 и 16 септември (събота и неделя) от 10:00 часа в градината.
Събитието е подходящо както за малки, така и за големи. Всички необходими материали ще бъдат осигурени. "Вие просто си носете усмивките и хубавото настроение. А ако пък имате желание да засадите свои семена, луковични цветя или зелени растения, може да го направите. Приветстваме биоразнообразието! Нека заедно, само за няколко часа, положим основите на преобразяването на парка и напролет всички да се радваме на пъстър и благоуханен килим от цветя.
Надяваме се, че този месец  Аграрният университет ще стартира и обществената поръчка за изграждане на оградата около Ботаническата градина, която да бъде завършена до края на 2018. Така територията ще бъде защитена от замърсяване и посегателства и ще може да започне проектът по цялостното й възстановяване.
Всяка европейска столица на културата трябва да има ботаническа градина. Нека и Пловдив има своята. Включете се и вие. Очакваме ви с нетърпение този уикенд!", приканват организаторите.
Следете ни в социалните мрежи за повече информация:
· Линк към събитието във Facebook - https://www.facebook.com/events/362402990997918/
· Групата на Ботаническата градина във Facebook – https://www.facebook.com/groups/1538064526229836/
· Youtube канал на Ботаническата градина - https://www.youtube.com/channel/UCWDWUrDB3MQQJNjTKngM63Q