Психолог: Шофьорите нарушители трябва да са на пробация

Животът

15-09-2018, 14:49

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Росен Йорданов предложи още да се засилят санкциите

"Катастрофите в повечето случаи са по обективни фактори – това са инциденти, възникнали от човеша небрежност", посочи психологът Росен Йорданов в ефира на БиТВ. По думите му това е абсолютна небрежност.

„Българските шофьори са на ясно какво се случва в чужбина – какви са санкциите. Трябва от видеоконтрола до санкцията пътят да е много кратък. Това може да се направи – да се засилят санкциите. Полицаите не са нужни в големите градове, където има възможност за видеоконтрол, живата сила трябва да е извън града”, смята Йорданов.

"Подрастващите трябва да бъдат възпитани, а батковците им превъзпитани", предложи още психологът.

„Шофьорите нарушители трябва да са на пробация, да извършват обществено полезен труд – да отидат в спешното и да видят какво се случва, след като карат безотговорно”, обясни Росен Йорданов.

По повод ареста на разследващите журналисти, психологът посочи, че разбира и двете тези, но има усещането, че и двете страни премълчават част от истината. „Най-големият проблем е липсата на идеи, МВР трябва да престане да бъде посткомунистическа система с модели и манталитет на управление, които не подхождат на нашата реалност”, каза още Росен Йорданов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен