Готвят въоръжени провокации на протеста в София

Крими

15-09-2018, 11:59

Снимка:

pixabay

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Службите засекли тревожни сигнали за въоръжени протестиращи, пристигнали са група „Нощни вълци“

Оперативните служби за сигурност са засекли притеснителни сигнали, че на неделния протест в София се готвят провокации с участието на въоръжени лица, твърди „Блиц“.

Службите са информирали Национална служба за охрана, че има реална опасност от ексцесии. Неделя е ден на отворени врати на почти всички големи институции в страната и много хора ще отидат с децата си, за да разгледат седалищата на властта.

Във вътрешното министерство са били получени сигнали, че е възможно хора с оръжие опитат да влязат заедно с гражданите, пожелали да разгледат конкретно президентската институция. Били са засечени разговори на провокатори.

Не е изключено организаторите планирано да предизвикат кръвопролития, с които задкулисните играчи да се опитат да провокират изкуствено напрежение. Целта е разклащане на държавата и създаване на усещане за несигурност. 

Провокаторите си служат с добре познати прийоми за запалване на напрежение, които са били използвани многократно през годините. Криминално проявени лица се разпръскват сред протестиращите и търсят сбиване с полицията. Задачата им е да повлекат в схватката и дошлите на мирен протест, за да излезе ситуацията извън контрол. Те се пазят да бъдат снимани от медиите, облечени са в черно и прикриват лицата си.

Източници в МВР допускат и участие на русофилски организации, както се случи и по време на протестите през зимата на 2013 г. В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите „Нощните вълци“.

Зад подготвените ексцесии личала сянката на укриващия се в Сърбия бизнесмен Цветан Василев и други близки до него олигарси.

Тъй като скалъпените протести срещу кабинета, които трябваше да избухнат пред дипломатическите мисии в чужбина, се провалиха напълно и събраха едва шепа протестиращи, сега организаторите са хвърлили огромни средства в това да запалят напрежение на утрешния протест.