Пловдив и областта се включва активно в кампанията за почистване

Близо 2000 чувала и 4000 чифта ръкавици раздаде РИОСВ

Пловдив и областта се включва активно в кампанията „Да изчистим България заедно“. Близо 2000 чувала и 4000 чифта ръкавици раздаде РИОСВ – Пловдив на всички районни и общински администрации.
Към кампанията са ангажирани кметовете и заместник-кметовете на районите в Пловдив, които заедно с екипите си са определили за почистване терени в съботния ден. Район „Централен“ се грижи за чистотата на Дановия хълм. Администрацията и доброволци от „Тракия“ почистват Ботаническата градина. Кампанията в „Северен“ се провежда  от магазин „Лекси“ по целия бряг на река Марица до пешеходния мост, а в „Западен“ – в парк „Ружа“ и междублоковите пространства на ул.„Ручей“. Администрацията на „Южен“ се грижи за освежаването на парк „Кронщад“ и зелените пространства на ул.„Славееви гори“. Чували и ръкавици са раздадени на гражданите във всички районни администрации.
Община Асеновград чисти всички детски площадки и паркове в града, както и Асеновата крепост и манастира „Св. Кирик“. Администрацията на Хисаря се грижи за хигиенизиране на пътя от село Черничево до входа на града и от село Михилци към Хисаря. Служителите на община Родопи  почистват замърсения терен между Белащица и Брани поле. От Куклен са определени зелените площи около поликлиниката, парк „Орханели“, ул.„Демокрация“ и ул.„Славянска“. В Перущица се чисти около спортната зала, в местността „Норките“, в зелени площи, паркове и градини.  
Депото в Цалапица работи на 15 септември и приема единствено отпадъци в чували.