Кметът присъства на откриването на паметник на Богдан Личев в Нови Искър

Мисия София

15-09-2018, 16:33

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Неговата лична кауза беше да работи с децата на Нови Искър, като популяризира достойната професия на пожарникаря

„В тази професия дали ще оцелееш, зависи от екипа, с който работиш. Да си пожарникар не значи само да си облечен в униформа. Пожарникар значи да си готов във всеки миг да предложиш помощта си с цената на всичко. Професия, която се носи в сърцето и е просто едно призвание - просто пожарникар.” Това са думи на Богдан Личев, които неговите съграждани от Нови Искър, колеги пожарникари помнят.

На 14 септември 2018 г. – празник на пожарникаря, бе открит паметник в чест на Богдан Личев, разположен точно срещу пожарната служба в града в присъствието на кмета на София – Йорданка Фандъкова, представители на общинския съвет, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН, ст. комисар Веселин Гетов, директор на Столичната пожарна, кметът на район Нови Искър Даниела Райчева, жители на града, предават от Столична община.

„Почитаме делото на един достоен българин, професионалист, борбен и отговорен служител на пожарната, отдаден на професията пожарникар, човека, приятеля, който винаги беше в готовност и на пост да подаде ръка, да помогне”, каза в думите си кметът на Нови Искър Даниела Райчева.

Богдан Личев участва в борбата с горските и полските пожари, с опасностите от наводнения, работи не само на територията на Столична община, а беше активен доброволец в акции по спасяване на пострадалите в страната. Работил е и за каузата да учи децата, като основа Клуб „Млад огнеборец” и обучава младежите в техниките на противопожарното дело. Неговата лична кауза беше да работи с децата на Нови Искър, като популяризира достойната професия на пожарникаря. Възпитаваше децата, че по-важно е да мислиш превантивно, да реагираш спокойно в трудните ситуации да подадеш ръка и да помогнеш на човек в нужда.