КвАРТал Фестивал 2018 завладява центъра!

София Лайф

15-09-2018, 14:48

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Първият ден ще бъде с цел да образова младите за ъндърграунд и хип-хоп културата

Вътрешният двор, разположен между ЦУМ и Министерския съвет и паркингът паркинг на ул. Триадица се превръщат в пространство за изкуство през уикенда. Тазгодишното издание на квАРТал Фестивал включва в себе си диджей сцена, на която и през двата дни ще се изявяват някои от най-големите имена в родната сцена на електронната музика.

На събитието присъстват и интересни и поучителни колективи, които ще представят различни звена на ъндърграунд културата - момчетата от 0511 Designs ще ръководят детска графити работилница, а скейт-гурутата от Five High ще построят мащабен скейт парк и ще организират турнир по скейтборд. На пронстраството ще присъства и боди арт проектът Urban Camouflage, който ще превръща живи хора в графити произведения, активности от барчетата Livity и др. интересни инициативи.

"Целта ни в първия ден е да запознаем и образоваме децата за скейт културата, как да го карат и как да го използват. През втория ден организираме скейт състезание за големите, в което ще има награди и малките ще могат да видят как ще карат, ако напреднат", казаха момчетата от Five High.

"Отворили сме графити работилница, целта ни е да образоваме децата за графитите - да им покажем къде може и къде не може да рисуват и какво е позволено в това изкуство. Работилницата ни е насочена към по-младото поколение, за нас е важно да ги научим какво са графитите и да им покажем, че не сме просто вандали, а че това е форма на себеизразяване. Тук сме през и двата дни от 14:00 ч. до 18:00 ч., каним всички да дойдат, да си поговорим за графити и ако искат, могат да си закупят и наш артикул", обясни Константин Кръстев от арт организацията 0511 Designs.

Сградата на Централни Софийски Хали също ще бъде атрактивна локация. Международният фестивал за улични изкуства 6Fest Габрово ще гостува с отворена сцена, разположена в зоната на паркинг-двора на ул. Пиротска от 12 до 17 часа събота и неделя.

Вечерите на същото място са отредени за любимата музикална платформа на фестивала kvARTal LIVE, където ще се изявят набиращите все по-широка популярност сърф рок, рокабили, рок-енд-рол фаворити

Организатори на квАРТал Фестивал са творчески колектив „квАРТал“, опериращи на територията и/ли с лично отношение към региона и на всичко случващо се в него, които търсят решения на проблемите на района чрез средствата на изкуството. Обособяването на квАРТал като официалния творчески квартал на София е тяхната голяма мисия.