Пуснаха движението по бул. Арсеналски

Мисия София

16-09-2018, 11:11

Снимка:

facebook/ Yordanka Fandukova

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Вчера завърши полагането на последния слой асфалт

От днес ще бъде освободено движението по бул. „Арсеналски“ и ул. „Източна тангента“. В участъците беше ремонтирана пътната настилка, като на места ще бъдат извършвани довършителни работи по тротоарната част и уличното осветление, предават от общината.

Ремонтираният участък по бул. „Арсеналски“ е с дължина 1,118 км., като там е извършен ремонт на дефекти, включително и пукнатини, оформени са понижения при пешеходните пресичания. След 16-ти септември ще се извършват довършителни строителни дейности по оформяне на зелена зона в напречните улици, изграждане на тротоарни настилки, доизграждане на улично осветление, ракордиране на ревизионни шахти по тротоарите и ограждане на дървета.

Ремонтът на ул. „Източна тангента“ беше направен в участъка от кръговото кръстовище на бул. „Христофор Колумб“ и ул. „Източна тангента“ до ул. „511“. Там се извърши нивелетно фрезоване и цялостно преасфалтиране на трасето. Изграждат се нови тороари в урбанизираната част на улицата в близост до кръговото кръстовище с бул. „Христофор Колумб“. Демонтират се старите стълбове на улично осветление.