Крусев: Продължават ремонтните дейности по ул. Граф Игнатиев

Мисия София

16-09-2018, 11:57

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Пространството около Ал. Невски е част от цялостния проект за обновяване на градския център на София

Ключови булеварди, които затрудниха трафика заради ремонти, ще бъдат пуснати за движение от 17 септември. Това съобщи в ефира на Нова Телевизия Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта на София.

От утре ще бъде пуснато изцяло автомобилното движение по бул. „Арсеналски” в София. Ще продължи работата по тротоарите на места, но тя трябва да приключи в следващите няколко дни. От понеделник се пускат за движение и бул. „Васил Левски” в участъка между Ректората и паметника на Васил Левски, ул. „Източна тангента”, ул. „Цар Симеон” .

Продължава работата по бул. „Монтевидео”, където е положена първата част от асфалтовата и до десет дни също ще бъде възстановено движението. Затвореният бул. „Пенчо Славейков” ще бъде готов до началото на октомври.

Ремонтните дейности ще продължат единствено по ул. „Граф Игнатиев”. Подменя се цялата инженерна инфраструктура в района, подменят се трамвайните релси и едновременно с това се полагат нови гранитни настилки. От Столична община обещават в началото на ноември да бъде пуснато движението на трамваите, но вероятно ремонтите по тротоарите на централната улица ще продължат.

Гаранция за качеството на ремонтите се дава от фирмите-изпълнители на строителните работи, като от Столична община уточняват, че при некачествено строителство, ще налагат сурови санкции.

Пространството около Ал. Невски е част от цялостния проект за обновяване на градския център на София, който включва зоната около храма, ул. „Московска”, част от бул. „Цар Освободител”, ул. „Раковски” . Там рехабилитация ще започне през следващата година и след това ще бъде въведена нова организация на движение, която предвижда ограничения за движението на автомобили в района.