Президентството отвори врати за граждани днес!

София Лайф

16-09-2018, 12:26

Снимка:

Прессекратия на президента

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейски дни на културното наследство този уикенд

Отбелязваме Европейските дни на наследството

Продължават Европейските дни на културното наследството у нас. За целта в София вратите си отварят 35 сгради с висока културна стойност. И Администрацията на президента Румен Радев се включи в инициативата като президентството е отворено днес за граждани, предава БНТ.

Рано сутринта много хора чакаха на опашка пред официалния вход на сградата на "Дондуков" 2, където се помещава президентската администрация, а държавният глава Румен Радев лично посрещна първите посетители.

"Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко едно усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", подчерта Радев. "Особено се радвам, че има деца днес. Станали сте рано. След няколко дни ще ставате още по-рано", пошегува се президента, визирайки наближаващия първи учебен ден.

Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала, където се провеждат всички официални церемонии по посрещането на други държавни глави, както и чужди делегации и гости от най-високо ниво.

Всички, които желаят да се запознаят отблизо с работата на президентската институция, могат да го направят до 16:00 часа днес.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"