Представят "Селска чест" и "Палячи"

Стара Загора Лайф

16-09-2018, 14:28

Снимка:

Държавна опера Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Емилия Иванова в операта „Лучия ди Ламермур“

Националното турне на ПАЛЯЧИ започва на 3 септември от Варна

На сцената на Държавна опера-Стара Загора на 18 септември от 19 часа

Българо-италианската продукция на операта „Селска чест“ на Маскани и операта „Палячи“ на Леонкавало ще оживеят на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 18 септември от 19 часа.

Великолепието на сценичната визия и на костюмите в „Селска чест“ е заслуга на именития италиански художник Салваторе Русо. Драматичната история в операта ще бъде представена в автентичната сицилианска атмосфера, костюмите са исторически верни на времето, в което се развива действието - края на 19-ти век. Майсторът – сценограф и костюмограф Салваторе Русо вписва в сценичната визия  архитектурните символи на Сицилия, използва типичните за региона битови съоръжения и атрибути, облича героите в характерни костюми с колоритни етно елементи. Режисьорът  Игнацио Окипинти съзнателно търси една различна и още по-въздействаща интерпретация на изпълнената с емоции и южняшки страсти драма. Участват солистите на Държавна опера-Стара Загора Елена Баръмова, Милко Михайлов, Тереза Бракалова, Александър Крунев Нели Нечева.

Операта "Палячи" на Леонкавало е единствената опера със сюжет по действителен случай и разказващ за живота и личната драма на артиста. В новата постановка на операта "Палячи" - пътуващата трупа е циркова и действието в премиерните спектакли и в постановките, представени в Правец и във Варна се развиваше в цирка сред естествения декор на арената на Академичен цирк "Балкански". В този спектакъл постановката е адаптирана за сцената на Държавна опера-Стара Загора. Спектакъла ще дирижира Набуаки Наката /Япония/ . В екипа на постановката отново е привлечен изключителният румънски художник Каталин Йонеску-Арборе, който е автор на сценографията и костюмите. Зрителите могат да очакват една необикновена и силно въздействаща класическа постановка с участието на прекрасни солисти -  Георги Динев, Деси Стефанова, Александър Крунев,  Ивайло Йовчев, Теодор Петков , хора и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора.