София отново бе домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга”

София Лайф

17-09-2018, 12:04

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Под надслов „Почисти и прочети“ денят бе изпълнен с много музика и танци

В навечерието на новата учебна година София за шести път бе домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга”, която по традиция се провежда на пешеходната част на бул. ”Витоша”. Всяко дете, което доведе възрастен придружител пред Книжен център „Гринуич“ с поне 5 кг стара хартия за рециклиране получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. Събитието се проведе под патронажа на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова.

„Стара хартия за нова книга” е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г. На откриването присъства председателят на постоянната комисия по култура, образование, наука и културно многообразие Малина Едрева.

През 2018 г. общините София, Бургас, Хасково, Русе, Плевен и Пловдив посрещат кампанията, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

Както всяка година, кампанията имаше литературна тематика, вдъхновена от популярна детска книга. В настоящото издание малчуганите имаха възможност да влязат в „дрешника“ на приказния свят на Нарния, където ги очакваха нови предизвикателства и награди.