Росен Желязков е новият номиниран за министър на транспорта

Политика

17-09-2018, 12:07

Снимка:

Кадър/Канал 3

Автор:

mpaskaleva

Всичко от Автора

ГЕРБ и Обединени патриоти проведоха коалиционен съвет

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е новият кандидат за поста министър на транспорта. Това стана ясно след провеждането на коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти.

„Ние предлагаме на президента да направим среща, в която да се изяснят всички обстоятелства за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Кое точно не е съгласуване, какви точни мотиви се искат и т.нат. Готови сме да представим всичко това на президента, за да няма съмнения, че нещо се върши без неговото одобрение. Аз лично мисля, че това е най-добрият начин да се реши въпроса“, заяви Волен Сидеров по повод това, че президентът не подписа указа за освобождаване на Младенов, с което попречи да бъдат гласувани оставките на министрите Радев, Московски и Нанков.

Сидеров изрази готовност на срещата да бъдат поканени и юристи, които да разтълкуват обстоятелствата.

„Обръщам се към БСП, които най-много настояваха за оставки, а сега ни обвиняват, че ги бавим, да се обърнат към своя президент и да го помолят да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов“, призова зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той изрази и надежда, че все пак Румен Радев ще подпише указа.

 „От изявленията, които бяха направени, ние останахме с впечатлението, че след като се върне от Рига, Радев ще подпише указа. Явно се цели нещо по-различно, а не това, което би трябвало да е нормално в една демократична държава и в диалог с институциите. Съгласувателната процедура е задължителна при назначаването на бъдеща овакантена длъжност главен секретар. Но когато има волеизявление от самия главен секретар за неговото освобождаване, имаме съвсем друга ситуация“, обясни още Цветан Цветанов.

Оставките трябва да се гледат в четвъртък, но всичко зависи от президента, обясни още Цветанов.