Станислава Стоянова в Свищов: Ученици, учители и родители да бъдат сплотен екип, в името на националното образование

Мисия

17-09-2018, 16:29

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Народният представител от ГЕРБ участва в откриването на новата учебна година в СУ "Димитър Благоев"

Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, заедно с ученици, учители и родители, участва в откриването на новата учебна година в СУ "Димитър Благоев" в Свищов. Официален гост на тържеството бе и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

„Днес вкусът на удовлетворението от постигнатото е много по-сладък от всеки друг път“, каза в празничното си приветствие Станислава Стоянова, която е член на парламентарната Комисия по образование и наука. Тя пожела на ученици, учители и родители да бъдат споен екип, в името на добрата кауза, наречена национално образование.

В първия учебен ден Станислава Стоянова се срещна и с най-малките ученици на СУ „Димитър Благоев“. Пред първокласниците тя не скри, че изпитва мъничко завист и се обърна към тях с думите: „Само ако знаете какви хубави мигове ви очакват, когато за пръв път откриете красотата на общуването с учителя и ентусиазма, който обхваща човешкото същество при досега му със знанието и културата!“

По-късно на 17 септември, Стоянова, която е преподавател от Стопанската академия в Свищов, заедно с евродепутата Ева Майдел, кмета на града Генчо Генчев и председателят на ОбС д-р Кирилов, присъстваха при откриването на академичната година във ВУЗ-а. Станислава Стоянова приветства новите  студенти: „Добре дошли, колеги! Изключително се радвам, че ставате част от академичната общност на Стопанска академия, защото вие вече сте приели едно голямо предизвикателство – колкото историческо, толкова и модерно. Така, както нашите предци и основатели на това висше училище са си давали сметка, че поставят основите на ново и предизвикателно за новата държава България начинание, така и всички ние днес приемаме отговорността да продължим тяхното дело“. По време на словото си пред препълнената аудитория Станислава Стоянова заяви още: „Академичното обучение не е просто трупане на знания и научен опит, а преди всичко култивиране на ефективен и успешен начин на мислене“.

В Свищов, народният представител, заедно с българския евродепутат Ева Майдел проведе работна среща с кмета Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов. В понеделник те откриха заедно и новата площадка на свищовската Детска градина „Чиполино“.