Президентът отказа среща с Коалиционния съвет

Политика

17-09-2018, 18:30

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Поканен бил на среща, на която нямало как да отиде

"Поканен съм на среща, на която няма как да отида. Особено когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган." Така президентът Румен Радев отказа среща с Коалиционния съвет, на която да бъде обсъдено освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Маринов е новият кандидат за поста вътрешен министър, но депутатите не можаха да гласуват кандидатурата миналата седмица, тъй като стана ясно, че Радев не е подписал указа за освобождаването му.

По-рано днес лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че предлагат среща на президента, в която да се изяснят всички обстоятелства около въпросния указ."Кое точно не е съгласуване, какви точни мотиви се искат и т.нат. Готови сме да представим всичко това на президента, за да няма съмнения, че нещо се върши без неговото одобрение. Аз лично мисля, че това е най-добрият начин да се реши въпроса“, заяви Волен Сидеров по-рано през деня.

„Ние сме готови на среща, на която той да изложи своите аргументи за неподписването на този указ, защото не желаем конфронтация с президента на страната”, заяви по-рано лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър и те трябва да организират това съгласуването на това предложение за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР“, отговори пък Радев.