Закриваме „Виа Понтика” 2018

Повече от 150 студенти от Македония, Сърбия, Черна гора, Румъния и България събра форумът на младите в изкуството в Балчик

С песни от мюзикъли ще бъде закрит тази вечер в Балчик Международният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”. В 18 часа на сцената на читалище „Паисий Хилендарски” ще излязат третокурсници от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” от класа на  проф. д-р Атанас Атанасов.

И ще направят финалната вечер на феста уникална с песните от мюзикъли - MoulinRouge, Bourlesque, La-laland, NotreDamedeParis, BluesBrothers, WestSideStory, MAMMA MIA, JamesBond. Концертът ще бъде предшестван от финалните изложби по калиграфия и живопис, които ще бъдат открити в Художествената галерия в 17 часа. Първата изложба е част от творческото ателие по калиграфия и ще представи търсения в калиграфната техника. Изложбата живопис е своеобразен завършек на пленера, който се проведе в рамките на феста. В него тази година се включиха студенти от Националния университет по изкуствата – Букурещ, Факултета за изобразителни изкуства в Цетине – Университет на Черна гора, Факултета за изобразителни изкуства - Университет ”Св. св. Кирил и Методий” – Скопие, Македония и Националната художествена академия в София. Експозициите могат да бъдат видяни до 5 октомври.

Повече от 150 студенти от Македония, Сърбия, Черна гора, Румъния и България събра форумът на младите в изкуството от 10 до 18 септември в Балчик. И създаде атмосфера на съпричастност не само за участниците във „Виа Понтика”, но и за всички, свързани с Белия град в тези септемврийски дни.