Кампания "Освободете тротоарите" в София

Животът

18-09-2018, 12:57

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Гражданите се вдигат срещу неправилното паркиране в столицата

Кампания "Освободете тротоарите" започва в столичния квартал "Стелбище". Родители предприемат граждански действия, за да освободят тротоара пред детската градина на децата си, който се ползва като паркинг от шофьорите. Инициаторите на кампанията Мая Цанева и Нона Кузманова разказаха повече пред България он еър.

"За 6 месеца аз и други хора сме подавали многократно сигнали до Столичната община, така че чрез медиация проблемът да се разреши, но за съжаление без особен успех", сподели Мая Цанева.

Организаторите са излезли с предложение към Столичната община да се направи нещо на законодателна основа, което да спре неправилното паркиране. Все още обаче няма предприети действия от страна на общината. "Опитвам се да уча големия си син да ходи само по тротоара, а това е невъзможно в нашия квартал. Аз се движа на пътя с количката, а той се движи на тротоара между спрелите коли", допълни Нона Кузманова.

Призовават се всички граждани да изпращат сигнали на имейла на организацията safeplaygrounds.sofia@gmail.com, които в рамките на кампанията ще бъдат обединени и от тях ще се формира карта на проблемните тротоари в София, за които да се търси решение. Инициативата ще продължи до 12 октомври.

"Всичко е в ръцете на общината. Тя трябва да предприеме мерки", бяха категорични организаторите.