Психично болен простреля полицай в главата

Крими

18-09-2018, 12:22

Снимка:

БНР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Медици се борят за живота му

Столичен полицай е бил прострелян в главата. Униформеният е бил ранен по време на изпълнение на служебните си задължения. Сигналът за инцидента е подаден днес около 11.30 часа.
Полицаят е откаран в „Пирогов“, където медиците се борят за живота му.

Според първоначалната информация, два патрула служители на „Охранителна полиция“ и екип на Териториална полиция на Трето РУ са отишли на адрес в кв. „Илинден“.

Те реагирали незабавно на сигнал, подаден в районното управление от майката на психично болен.

Когато жената отворила вратата на жилището, синът й насочил пистолет към нея. Жената успяла да се отдръпне, но синът й прострелял полицейския служител в областта на главата.

Пострадалият незабавно е откаран в болница. Психично болният е задържан. Изясняването на всички обстоятелства по случая продължава.

„Раненият колега е опитен служител със 10-годишен стаж в МВР, надявам се бързо да се възстанови“, коментира главен комисар Младен Маринов. Той уточни, че след пристигането на полицейските екипи, майката на психично болния мъж е отворила вратата, мъжът е стрелял вероятно със самоделен пистолет.

Първите действия са били насочени към неутрализиране на стрелеца, така че да не нарани други хора, както и оказване на помощ на пострадалия служител.

Седем служители е имало на адреса. Те са реагирали незабавно на сигнала, подаден днес от майката, обясни ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР. Изяснено е, че до преди месец мъжът е живял в чужбина.

На мястото на инцидента е извършен оглед, разследващи полицаи разпитват свидетели и съседи. По случая е образувано досъдебно производство.