Простреляха полицай в главата в кв. Илинден

Крими

18-09-2018, 15:23

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Психичноболният застрелял полицая е задържан

Към 11.30 часа днес е получен сигнал за пострадал полицай. Според първоначалната информация, два патрула служители на „Охранителна полиция“ и екип на Териториална полиция на Трето РУ са отишли на адрес в кв. „Илинден“. Те реагирали незабавно на сигнал, подаден в районното управление от майката на психично болен. Когато тя отворила вратата на жилището, синът й насочил пистолет към нея. Жената успяла да се отдръпне, но синът й прострелял полицейския служител в областта на главата, предава МВР.

Пострадалият незабавно е откаран в болница. Психичноболният е задържан.

Простреляният полицай е настанен за лечение в „Пирогов“, той е в стабилно състояние.

"Раненият колега е опитен служител със 10-годишен стаж в МВР, надявам се бързо да се възстанови", коментира главен комисар Младен Маринов, предават от пресслужбата на МВР.

Той уточни, че след пристигането на полицейските екипи, майката на психичноболния мъж е отворила вратата, мъжът е стрелял вероятно със самоделен пистолет. Първите действия са били насочени към неутрализиране на стрелеца,така че да не нарани други хора, както и оказване на помощ на пострадалия служител. По думите на ст.комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР, седем служители е имало на адреса. Те са реагирали незабавно на сигнала, подаден днес от майката.

Изяснено е, че до преди месец мъжът е живял в чужбина – в страна от ЕС. На мястото на инцидента е извършен оглед, разследващи полицаи разпитват свидетели и съседи. По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан, в полицията са майката и още един роднина, които в момента се разпитват.