Община Казанлък иска по-строги мерки за опазване на обществения ред

Крими

18-09-2018, 17:52

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежи се биха на пл. „Севтополис“ в Казанлък

От РУ - Казанлък са предприети необходимите мерки за опазване на обществения ред и недопускане на нови конфликти

По повод инцидента на площад „Севтополис“ в центъра на Казанлък на 17-ти септември, т.г. от Община Казанлък държим да направим следните уточнения:

  • Съгласно законовите правомощия на Общината още преди инцидента сме поискали от органите на реда да предприемат по-строги превантивни мерки по опазване на обществения ред по Наредба №1 и Наредба №30 на Община Казанлък.
  • Във връзка с конкретния инцидент на площад „Севтополис“ на 17-ти септември, 2018г. държим да уточним, че лицата, предизвикали безредиците са от населени места, извън Казанлък и от съседни общини. В тази връзка публикуваме разпространеното по-рано днес позиция на ОД на МВР „Криминалисти на РУ – Казанлък изясняват обстоятелствата около инцидент, станал в центъра на Казанлък“: На 17.09.2018 г., в 13:07 ч., в РУ
  • Казанлък е получено съобщение за сбиване в района на пл. „Севтополис“ в Казанлък. На място незабавно бил насочен полицейски екип на РУ - Казанлък, който не е заварил участниците в инцидента. След извършен обход и проведени оперативно-издирвателни действия били установени и задържани преките участници в сбиването, изяснено е, че в инцидента са се включили и други техни познати на възраст между 15-20 години. Те живеят в различни населени места в близост до града, а част от тях са ученици в учебни заведения в гр. Казанлък. 
    От РУ - Казанлък са предприети необходимите мерки за опазване на обществения ред и недопускане на нови конфликти. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325, ал.1 от НК и е уведомена РП – Казанлък, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.