Цецка Цачева: Няма да ставам посланик

Политика

18-09-2018, 19:00

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

От уважение към президентската институция, правителството подготви документите на Младен Маринов

„Повече от месец в различни медии се въртят тези новини – посланик в Черна гора или кандидатура за Конституционния съд. Такива предложения нямам. Много колеги ме питаха защо не ги опровергавам, но не е сериозно да се оправдавам, че нямам брат. Това би означавало бягство от отговорностите и задълженията, които в момента изпълнявам.” Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева пред bTV.

Цачева потвърди, че има възможност в четвъртък да бъдат гласувани две министерски назначения – парламентът да извърши промените в регионалното и в транспортното министерство и те да бъдат поети съответно от Петя Аврамова и Росен Желязков.

Правосъдният министър коментира и казуса с неподписания указ за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който трябва да поеме вътрешното ведомство.

„Несъвместимост по отношение на постовете, които заема в момента главният секретар на МВР и евентуалния му избор за министър, ще възникне от момента на гласуване от Народното събрание. След като той лично е подал искане да му бъде прекратено правоотношението, коректно беше Министерски съвет да гласува такова решение, с предложение до президента за издаване на указ, защото процедурата е разписана в Закона за МВР", обясни Цачева. И допълни: "От уважение към президентската институция, правителството подготви документите и те своевременно са внесени на вниманието на Румен Радев.”