Продължават концерти от серията "Джаз в Перото"

София Лайф

20-09-2018, 10:17

Снимка:

flickr

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Билети за концертите можете да закупите от Билетен център – НДК

Поредицата специални събития в Литературен клуб „Перото“, посветени на джаз музиката, продължава с концерт на Антони Дончев ТРИО на 20 септември от 20:00 часа, предават от НДК.

На сцената пианистът ще си партнира с Арнау Гарофе /Испания/ - саксофон и Димитър Карамфилов – контрабас, а публиката ще може да се наслади на авторска музика и джазови интерпретации.

На 2 октомври от 20:00 часа ви очакват „Hot Club de Plovdiv“. Четиримата музиканти от формацията „Hot Club Plovdiv“ – Любомир Толумбаджиев – цигулка, Петър Койчев – китара, Момчил Ангелов – китара и Христо Минчев – бас, са обединени около стремежа към автентичното звучене и виртуозността на Джанго Райнхард и Стефан Грапели, характерни за началото и средата на ХХ век. Музиката им е едновременно динамична и увлекателна – пътешествие през времето до „златните години на европейския джаз“.

Следващото събитие е на 4 октомври от 20:00 часа, когато ще бъдем в компанията на Вили Стоянов и неговият „Old School Trombone“. Ако трябва да опишем звученето на любимия тромбон на Вили Стоянов, бихме използвали думи като силен, арогантен, експлозивен. И това няма да е лъжа, защото Вили има доста характерен стил на свирене, който трудно може да остане незабелязан. С избрани произведения от Дюк Елингтън, Слайд Хемптън, Чарли Паркър и Телониъс Монк, той ще ни разкрие и друга страна – нежна и романтична, в която тромбонът влиза в ролята на солиращ инструмент. С него, той ще ни разходи по улиците на Ню Орлиънс, за да ни покаже как е звучал джазът през 30-те и 40-те години на миналия век.

„Васил Спасов Квартет“ е предложението ни за 18 октомври, когато на сцената на „Перото“ ще се качат Димитър Льолев – саксофон, Васил Спасов – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Атанас Попов – ударни. В концерта „Спомени от един сън“ ще чуем авторски композиции на пианиста в изпълнение на неговия квартет."

Билети за концертите можете да закупите от Билетен център – НДК, онлайн на: tickets.ndk.bg, както и на входа на “Перото” – час преди концерта.
Цена на билета: 12 лв.