27-годишен влиза в затвора за кражби, грабеж и ползване на чужда банкова карта

Крими

20-09-2018, 13:55

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спипаха двама непълнолетни в областта, извършили кражби

За срок от 3 години и глоба от 500 лева наложи

Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и глоба от 500 лева наложи Окръжен съд - Добрич на 27- годишния Сергей Д. от село Победа, след като го призна за виновен в извършване на три престъпления - кражба, грабеж и ползване на платежен инструмент без съгласието на титуляра. Осъденият ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим.

         Мъжът извършил деянията в Добрич, в периода от 6 до 8 ноември 2017 година. Потърпевши били четирима души, като общата стойност на отнетото от тях имущество - пари, мобилни телефони, лични вещи и др., възлиза на 5 268.51 лева.

         По делото е установено, че на 6 ноември 2017г. подсъдимият извършил кражби като счупил стъкла на два паркирани автомобила и задигнал намиращите се вътре мъжки чанти, в които открил пари, лични вещи и дебитна карта. Той изхвърлил вещите, но прибрал парите и картата, с която още същия ден изтеглил 420 лева. На следващия ден изхарчил придобитата сума в игрална зала в Добрич и тъй като нямал с какво да се върне в дома си, решил да се огледа за „подходяща жена, на която да издърпа чантата“. Около 19.00 часа той осъществил замисленото.

         На 8 ноември мъжът извършил трета кражба от кола. Потърпевша била жена, която се качила в автомобила си, стартирала двигателя, но секунди преди да потегли подсъдимият отворил дясната предна врата и задигнал дамска й чанта, която била оставена на седалката.

         Наказателното производство срещу 27-годишния премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. Пред съда той заяви, че съжалява за стореното.

         Мъжът беше осъден да плати обезщетение за причинените имуществени вреди на двама от пострадалите, които пожелаха да бъдат конституирани като граждански ищци в рамките на настоящото наказателно производство. Той ще плати и направените разноски по делото.

         Постановената присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"