Борисов: Двойната позиция за Орбан е на БСП

Политика

20-09-2018, 14:02

Снимка:

правителствен пресцентър

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Един президент не трябва ли да е равноотдалечен от всички партии, попита премиерът

ГЕРБ е единствената партия, която имат ясна позиция за Унгария и Виктор Орбан. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Залцбург по повод обвинението по-рано на президента Румен Радев, че изразявал две различни позиции – една в България и една пред ЕС.

„ ГЕРБ със своите 6-ма евродепутати и Ангел Джамбазки от ВМРО единствени гласуваха против налагането на санкции на Унгария от страна на Брюксел. Депутатите на БСП подкрепиха тези санкции“, заяви премиерът.

Снощи Корнелия Нинова заяви, че БСП приветстват решението на правителството да подкрепят Виктор Орбан, тъй като БСП имали същата позиция.

„Корнелия Нинова казва, че подкрепят Орбан, а нейните депутати гласуваха в подкрепа на санкциите. Е къде е двойната политика? Корнелия Нинова и президентът Радев казват в България обратното. Двойната позиция е на БСП“, коментира Борисов и посочи, че президентът и БСП винаги повтарят едни и същи думи.

Борисов подчерта и че темата за Унгария изобщо не е в дневния ред на европейските лидери, които са на среща в Австрия и дори не е обсъждана неофициално в кулоарите.

По повод критиките на президента, че назначаването на Младен Маринов за вътрешен министър е парадоксално, Борисов го прикани да види своя екип

„Аз ако почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на институциите? Това добре ли ще бъде за институциите? При него има и един, който беше застанал с хитлеристки поздрав“, заяви премиерът.

„Питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии, не би ли трябвало да е обединителят на нацията?“, попита премиерът.

Основните теми на срещата в Залцбург са Брекзит и справянето с нелегалната мигранти.

"За мен е безразлично дали ще ни пратят Фронтекс или не, защото няма какво да крием. Въпросът е, че ако започнат да идват 100-200-300 хил. мигранти, трябва да дойде този корпус, защото трябва мобилизация. Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, както споразумението с Турция работи и България е добре - така е важно другите страни - Италия, Португалия, Гърция да има подкрепа на границите“, заяви премиерът.