Захари Карабашлиев e „Разказвач на месеца“ в Столична библиотека

София Лайф

20-09-2018, 16:36

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Входът е свободен, а книгите на автора са изложени във витрина на втория етаж

Десет години след безапелационния успех на „18% сиво“, „Хавра“ – вторият роман на Захари Карабашлиев – се превърна не само в най-продаванияt български роман за последната година, но и спечели две от най-престижните награди на родната литературна сцена: "Националната литературна награда за български роман на годината" на фонд „13 века България“ и наградата „Христо Г. Данов“.

На 20 септември 2017 г. в клуб „Терминал 1“ една премиера сля минало и бъдеще в разтърсващ разказ за България – познатата и непознатата. Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична и гротескна България. Какво обаче се е променило година по-късно? В рамките на инициативата „Разказвач на месеца“ на Столична библиотека Захари Карабашлиев ще се срещне с читатели и ще отговори и на най-неудобните въпроси. За миналото и настоящето, за пътя от „18% сиво“ до „Хавра“.

Столична библиотека ви очаква на 26 септември 2018 г. от 19:00 ч. в Литературния клуб, пл. „Славейков“ № 4. Входът е свободен, а книгите на автора са изложени във витрина на втория етаж в направление „Обслужване на читатели” през целия месец септември. Модератор на събитието ще бъде доц. Пламен Дойнов.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"