Наркопласьор, задържан в момент на продажба на хероин

Крими

20-09-2018, 17:25

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затворник крие хероин в Бобов дол

Привлечен е като обвиняем от Окръжната прокуратура в Силистра

В ареста за срок до 72 часа Окръжната прокуратура в Силистра задържа 65-годишния Манол К., след като го привлече като обвиняем за разпространение и държане на хероин с цел разпространение – престъпление по член 354а, ал. 2, т. 4 от НК, извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият бил установен като наркопласьор в момент, в който продал на наркозависим доза с хероин за 10 лева. Полицейски служител станал очевидец на продажбата. Купувачът на дозата с хероин се опитал да избяга. Успял да разпръсне съдържанието, което било опаковано в обвивка от бонбон. Задържал бил и Манол, който заявил, че притежава в себе си наркотични вещества и ги предал доброволно. За доставчик посочил лице, което на 19 септември му предало общо 40 пакетчета хероин.

В условията на неотложност било извършено претърсване в дома му в силистренско село. Там били намерени и иззети 15 хартиени свитъка  в полиетиленова опаковка със съдържание кафяво прахообразно вещество, което реагирало на полевия тест като хероин.

Обвиняемият Манол К. е осъждан в Италия на 3 години и 2 месеца лишаване от свобода за участие в организирана престъпна група. Осъждан е и в България за теглене на пари от чужда банкова карта на 2 години условно. Престъплението, за което е обвинен сега, е извършено в изпитателния срок на тази присъда.

Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо65-годишния обвиняем.