И в "Меден рудник" ще има умни камери

Архив Бургас

21-09-2018, 15:13

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

През ноември Бургас посреща най-силния плувен турнир за 2018 г.

Въпросният специализиран софтуер използва сложен алгоритъм, който му дава възможност да разпознава до пет чуждестранни регистрационни номера

Община Бургас дава още 600 000 лева за надграждане на системата за видеонаблюдение. Местната администрация обяви обществена поръчка за доставка на нови камери и специализиран софтуер за управление, става ясно от документацията, публикувана в Агенцията по обществени поръчки. Ще бъдат доставени над 50 камери за видеонаблюдение, сред които и 12 за автоматично разпознаване на автомобилни номера.

Електронните очи ще бъдат разположени на възлови места в комплекс "Меден рудник". Поне десет от тях ще покриват широк периметър от бул. "Захари Стоянов". Оферти ще се приемат до края на месеца. Освен камерите, за сумата общината ще получи и софтурни продукти, както и необходимия хардуер за управление на системата, която ще се използва от Общинското предприятие "Транспорт". Записите от камерите, става ясно от приложената документация, ще се съхраняват за срок от 60 дни, а автомобилните номера на нарушителите ще бъдат прилежно вписани за неопределен срок от време.