Обновиха над 200 пешеходни пътеки в Пловдив

Работи се с новозакупената машина за маркиране на уличната мрежа

Над 200 пешеходни пътеки в Пловдив са обновени от специализираното звено на ОП „Чистота“ за боядисване и поддържане на елементи на техническата инфраструктура, което бе създадено по решение на Общинския съвет. Това съобщи директорът на предприятието Иван Стоянов.
Дейността започна в началото на май, веднага след като 7-членният екип на бригадата бе обучен да работи с новозакупената машина за маркиране на уличната мрежа. До момента са освежени пешеходните пътеки на бул.„Александър Стамболийски“, бул.„Никола Вапцаров“, ул.„Димитър Талев“ и на почти всички останали кръстовища в район „Южен“. Изписани са информационните надписи „Погледни“, а на регулираните със светофари кръстовища са обновени стоп линиите и стрелките. Десетки пътеки тип „Зебра“ и „Преход“, както и надписи „Погледни“, са положени също по бул.„Шести септември“ от бул.„Източен“ до бул.„Свобода“.
Преди началото на учебната година наново бяха маркирани всички пешеходни пътеки около училищата и детските заведения в „Южен“, както и в част от район „Централен“. Бригадата работи по списък и график, възложен от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Директорът на „Чистота“ Иван Стоянов увери, че дейността се изпълнява съгласно изискванията на наредбата за сигнализация на пътищата с пътна маркировка на МРРБ.