Очаква се засилен трафик по пътищата у нас

Без цензура

22-09-2018, 12:19

Снимка:

АПИ

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Ограничава се движението на всички автомобили през Шипченския проход

Засилен трафик се очаква в събота заради началото на серията от три почивни дни. Въпреки влошаването на времето, за което синоптиците предупреждават, отново хиляди хора поемат на път.

Очаква се интензивно движение по пътищата във вътрешността на страната, както и към граничните контролно-пропускателни пунктове - най-вече в посока Гърция. Полицейски екипи ще бъдат разположени по всички пътища и на входовете и изходите на големите градове.

В събота - от 9.30 до 19.30 ч., ще бъде ограничено движението за всички автомобили през Шипченския проход. Причината е провеждането на състезанието „Шипка - Дамасцена 2018“. Същият участък ще бъде затворен и в неделя от 7:30 до 17:30 ч. По време на състезанието трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката.

В петък задръствания изпитаха нервите на хиляди хора, тръгнали на път, като най-тежко беше на магистрала "Тракия". Заради ремонт на 16-ия километър в посока Бургас, колоната на моменти достигаше над 5 км.

Натоварен беше трафикът и по главен път Е-79, в отсечката между Благоевград и Симитли. В събота сутрин там обстановката беше спокойна, предават от Нова Телевизия.