С какво време ни посреща есента?

Животът

22-09-2018, 12:45

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

От следващия уикенд лятото ще заяви, че още не е готово да си отиде и ще настъпи ново затопляне

Астрономическата есен ще настъпи в 4.54 ч. в неделя сутрин. Тя носи студен въздух от Гренландия, който ще предизвика и сериозен спад на температурите в периода от вторник до петък следващата седмица. Това каза в ефира на Нова Телевизия климатологът доц. Георги Раев.

„Септември беше практически летен месец, с температури 2-3 градуса над нормата. Октомври и ноември пък ще бъдат съвсем нормални есенни месеци”, каза още доц. Рачев.

Той подчерта, че през по-хладния предстоящ период живакът в термометрите няма да надвишава 12-14 градуса. От сряда чадърът ще стане задължителен аксесоар за всички ни.

"От следващия уикенд лятото ще заяви, че още не е готово да си отиде и ще настъпи ново затопляне. Температурите в София отново ще достигат до 20 градуса, а в Югоизточна България ще бъде още по-топло", каза климатологът.

А в събота, Деня на независимостта, ще можем да се насладим на последния истински летен ден. В цялата страна ще бъде слънчево, с температури между 27 и 32 градуса. И планините, и морето ще бъдат много подходящи за отдих.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"