Шоуто VIVALDI METAL PROJECT със световна премиера на Античния

Това е проект на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери

Световният музикален форум  „SOUNDS OF THE AGES“ ще се състои за осма поредна година в Античния театър в Пловдив, а този път ще представи и новата си платформа „ОТКРИТИЯ“.
След вълнуващите първи два дни:
- 21 септември със звездата на Ирландия – Имелда Мей – кралицата на рокабили и джазирания блус и
- 22 септември с Майк Портной и неговата супергрупа виртуози – SONS OF APOLLO с Оркестъра на Държавна опера Пловдив….
….ето и програмата за третия ден.
Днес на вековната сцена на Античния театър ще бъде световната премиера на шоуто VIVALDI METAL PROJECT.
Билетите в самия ден ще бъдат по 35 лв.
VIVALDI METAL PROJECT е проектът на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери, по-популярен като Маестро Мистерия. Метъл феновете го познават като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от Iron Maiden, Роб Рок от Impellitteri и много други. Но голямото му приключение започва след това…
Както подсказва и името на проекта – амбицията на Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали.
През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT – „The Four Seasons“, за реализирането на който Маестрото успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като Helloween, Testament, Symphony X, Angra, Within Temptation, Rage, Savatage, SoilWork и много други.
В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.
Някои вече определят VIVALDI METAL PROJECT като „Наследниците на Nightwish“, не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди – Пламен Димов.
Последният е тясно свързан и с музикалната история на Пловдив, което се вписва чудесно и в духа на нашия музикален форум „SOUNDS OF THE AGES 2018“.
Проектът досега е имал само един концерт – при това акустичен – във Финландия през юли, а световната премиера на цялата електрическа сила на VIVALDI METAL PROJECT е именно в Античния театър в Пловдив.
Това ще бъде осмото издание на магическата серия концерти, които ТАНГРА МЕГА РОК организира всяка година в Античния театър в Пловдив.
Форумът „SOUNDS OF THE AGES“ избухна още през 2011 и се превърна в съществена част от концертния календар на феновете.
Вече седем поредни години в края на лятото вековната сцена на Античния театър привлича рок поклонници от целия свят, като през изминалия септември станахме свидетели на безпрецедентен рок туризъм и хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия.
2011 – спектакълът на ТАРЯ ТУРУНЕН и звездния барабанист МАЙК ТЕРАНА с Оркестъра на Държавна опера Пловдив,
2012 – ФИШ и ANATHEMA & Оркестър,
2013 – ASIA & Оркестър,
2014 – PARADISE LOST & Оркестър,
2015 – 2 CELLOS, APOCALYPTICA и OPETH & Оркестър,
2016 – KATATONIA & Оркестър,
2017 – DEVIN TOWNSEND PROJECT & Оркестър и MARILLION,
2018 – ИМЕЛДА МЕЙ, SONS OF APOLLO и VIVALDI METAL PROJECT.