Напрежение край Карнобат: Протестиращи работници нападнали митнически екип

Крими

23-09-2018, 10:40

Снимка:

Фейсбук, кадър

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Градът бил зависим от бизнеса на Миню Стайков

Служители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат на Миню Стайков са нападнали митнически екип, съобщава bTV. Това е довело до намесата на Жандармерията, чийто служители успели да овладеят напрежението.

Служителите се събират пред запечатаните от Агенция „Митници“ складове от два дни. Твърдят, че запечатването е неоснователно.

Вчера директорът на Митница Бургас Валери Стефанов обясни, че при проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения. За някои от тях имало и данни за извършени престъпления.

Стефанов заяви, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи. Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите.

Първоначалният срок за затваряне на складовете е 48 часа, но той може да бъде удължен определение от компетентния съд.

Кметът на Карнобат Георги Димитров изразил опасения, че ако фабриките за алкохол останат затворени, това ще бъде фатално за общината. „Градът е зависим от този бизнес“, заявил Димитров пред bTV. По време на акцията по разследване срещу бизнесмена Миню Стайков, беше арестуван и сина на кмета на Карнобат. Оказа се, че в негов имот, отдаден под наем, се помещавала фабрика за незаконно производство на цигари.

На 19 юли атимафиоти удариха въпросната фабриката. Прокуратурата продължила разследването, за да стигне до високите етажи на престъпната дейност. И така в началото на септември Специализираната прокуратура влезе в офисите на "Винпром Карнобат", "Сис индъстрийс" и "Топаз мел" в акция срещу укриване на данъци и пране на пари. Собственик на "Винпром Карнобат“ . Над 10 души бяха задържани.