Представят "Лебедово езеро" на 30 октомври

Стара Загора Лайф

23-09-2018, 16:57

Снимка:

Държавна опера Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представят "Лебедово езеро" в Двореца край Балчик

От 19.00 часа в зала Опера в Стара Загора

На 30 октомври в зала Опера ще бъде представен балета ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО от П. И. Чайковски. Постановка и режисура на Силвия Томова, по хореографията на Мариус Петипа, Лев Иванов, Анастас Петров и Калина Богоева – редакция Силвия Томова /2017/. Художник декори и костюми Денис Иванов, консултант, изпълнител Първолета Чавдарова-Летиция.
Балет на Държавна опера-Стара Загора и ДЮСОБ „Маргаритки“при Държавна опера -Стара Загора.

"По време на лов принц Зигфрид попада на ято лебеди. Той е очарован, когато един от лебедите се превръща в красивата девойка Одета. Но тя е омагьосана и може да възвръща човешкия си образ само през нощта..."

. Лебедово езеро е първият балет на Чайковски. Днес той се радва на признанието на най-любимия класичски балет, но изненадващо получава лоши отзиви след премиерата си през 1877 год. След постановката на Мариус Петипа и Лев Иванов от 1895 год. Лебедово езеро се превръща не само в балетна класика, но и в неразделна част от популярната култура. Успехът му се дължи не само на симфоничната мощ на неговата музика, но и на поразяващата хореография на Петипа и Иванов.