Ансамбъл "Танец” направи грандиозен концерт в Гоце Делчев

Той бе по повод 110-та годишнина от Независимостта на България

В незабравим спектакъл се превърна концерта на Националния ансамбъл за народни песни и танци на Македония „Танец”, който се състоя на площад "Македония" в гр. Гоце Делчев. Поводът за гостуването на ансамбъла бе 110-та годишнина от обявяване на Независимостта на България, която отбелязахме на 22 септември, както и Традиционния есенен панаир, който продължава до 24 септември.
Публиката на препълнения площад "Македония" пред Дома на културата бе буквално взривена от емоциите, красотата, феерията и майсторството, които показаха професионалистите от ансамбъл „Танец”. Грандиозният концерт бе наблюдаван от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и общински съветници, които бурно аплодираха професионализма на артистите от ансамбъла. Концертът бе организиран по покана на община Гоце Делчев и бе очакван с огромно нетърпение от публиката, въпреки, че ансамбъл "Танец" вече е гостувал в града.
Ансамбъл „Танец” е име, което вече шест десетилетия е символ на македонската култура и изкуство по целия свят. Той е създаден с Указ на правителството на Република Македония през 1949 година с цел да събира, съхранява и обогатява македонското фолклорно богатство и да го представя навсякъде по света, като взима участие в концерти, фестивали и други културни форуми.