Ремонтите по инфраструктурата в Куклен продължават

Водопроводната мрежа вече е подменена

В момента се ремонтира улица "Възраждане" от улица "Христо Ботев" до улица "Опълченска". Ремонтът се състои в подмяна на водопроводната мрежа, изграждане на нови тротоари, както и полагане на бордюри и цялостно асфалтиране. Водопроводната мрежа вече е подменена, тротоарите са изградени на 90 %. До  седмица ремонтираната отсечка  ще бъде асфалтирана изцяло.
Междувременно тече ремонта на шест улици: ул."Хан Крум", ул."Бачо Киро", ул."Захари Стоянов", ул."Студенец" ул."Искра" и ул."Димчо Дебелянов". Подменя се  водопроводната мрежа на ул."Бачо Киро" и се подготвя за газифициране улица “Хан Крум”. Започна  подмяната на водопровод и на улица "Захари Стоянов". Преди началото на зимния сезон ще се извърши изкърпване на общинската улична мрежа.
Текат дейности и по почистването на дерето по ул."Речна", като се отстраняват дървета и храсти, пречещи на свободното отводняване на улицата, а коритото на реката се почиства с техника на община Куклен. След като приключи почистването на дерето, се предвижда в източната част на улица "Речна" да бъде положена нова настилка с пътни ивици. На същата улица водопроводната мрежа беше подменена от ВиК Пловдив.