Пътна полиция - активен партньор в Технически панаир в Пловдив

За първи път се прави съвместна кампания "Отговорни на пътя“

Сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР-Пловдив и колегите им от ГДНП организираха информационен щанд в рамките на Международния технически панаир, който днес бе открит в града. „Отговорни на пътя“ е мотото, под което се обединяват организаторите на проявата и пътните полицаи. На специално инсталиран монитор тече клип с апел към водачите за безопасно и толерантно шофиране, както и информация за начините на регистрация на автомобили и плащането на дължими глоби.  Служителите дават на място консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. За улеснение  за клиенти, които направят или договорят покупка по време на изложението, пътните полицаи  ще помагат да подготвят целият пакет документи, с който да регистрират новата си покупка. 

За посетителите на изложението са подготвени и много атракции - те могат да експериментират с очила, имитиращи шофиране след употреба на алкохол и сами да се убедят в риска да управляват колата си след като са пили. Щандът привлича децата с интересни пъзели и оцветяване на картинки по пътна безопасност, а с помощта на представители на БЧК те се учат как да окажат първа помощ на пострадали . Шапки, флаери и листовки са част от подготвените материали, свързани с инициативата на пътна полиция. 

Кампанията „Отговорни на пътя“ се организира за първи път, а нейната цел е да формира нагласа за повече толерантност и сигурност на пътя и намаляване на пътнотранспортния травматизъм.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен