Първа снимка на премиера Борисов и американския президент Тръмп

Политика

24-09-2018, 16:47

Снимка:

Facebook

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Бойко Борисов води българската делегация за участие в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН

Първа снимка на премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп. Двамата се поздравиха по време на срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“, която се провежда в Ню Йорк. Тя е по инициатива на американския президент, а България е съдомакин.

По време на Срещата на високо равнище страните-участнички заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества. Документът визира четири основни точки, които държавите поемат ангажимент да разработят: намаляване на търсенето на наркотични вещества чрез образование, кампании и превенция на злоупотребата с наркотични вещества; разширяване на усилията за лечение, с цел спасяване на живот и насърчава на възстановяването на наркозависимите; укрепване на международното сътрудничество в областта на съдебния, правоприлагащия и здравния сектор; и премахване на достъпа до незаконни наркотични вещества чрез спиране на производството и трафика им.

Премиерът е в Ню Йорк, където води българската делегация за участие в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН.

Посещението на българският премиер в  САЩ е до 29 септември.

Министър-председателят ще изнесе и реч, свързана с основната тема на Общия дебат, която тази година е „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества“.

Освен това Борисов ще участва в срещата на върха за мира „Нелсън Мандела”. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека.

По време на посещението си българският министър-председател ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации, съобщиха от Правителствената информационна служба.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"