Овладян е пожарът в ТЕЦ-Сливен и в завод „Динамо“

Общество

25-09-2018, 11:26

Снимка:

Кадър/Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Един склад в завода в напълно изгорял

Пожарите в ТЕЦ – Сливен и завод „Динамо“ са овладени. Няма пострадали хора. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция на пожарна безопасност и защита на населението комисар Владимир Демирев, цитиран от БНР.

Напълно е изгорял един склад в завод "Динамо" в Сливен, а още два са с частични поражения от пожара. В ТЕЦ-Сливен са поставени бариери от пясък и пръст, така че да не се разпространи огъня, мястото е и под постоянно наблюдение. Очаква се балите със сено, които са обхваната от огъня да продължат да горят още няколко дни.

Според комисар Демирев причината и за двата пожара вероятно е искра от близките електропроводи, причинена от силния вятър.

В завод "Динамо" ситуацията е наложила помощ чрез Главния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"В "Динамо" също нещата успяхме да ги ликвидираме. Имаме един дежурен екип. Там ситуацията беше доста по-сериозна. Наложи се да изпратим пет автомобила от Сливен. Събрахме допълнителен личен състав от службата, един автомобил от Нова Загора и помощ получихме от колегите от Ямбол", обясни комисар Демирев.

Около складовете са изгорели 11 дка сухи треви и храсти.