Проектът "Частици от Пловдив" влиза в Столипиново

Чрез дидактични игри децата на Пловдив ще опознаят града

Днес и утре ще се проведе поредната съвместна инициатива на ОУ "Пенчо Славейков", кв.Столипиново и Народно читалище "Димитър Благоев 2008". Децата от занималните за 5, 6 и 7 клас ще станат част от проекта "Частици от Пловдив", който се реализира по Отворена покана "Читалища – общностно участие и иновации“ на Фондация “Пловдив 2019".
За целите на "Частици от Пловдив“ са заснети фотографски 50 обекта в града - сгради и паметници от особено значение за културата му. Снимките са обработени и от тях са направени 50 пъзела. Екипът по проекта, заедно с доброволци, ще посети училища и читалища в града и областта, където децата ще подреждат пъзелите, ще разпознават забележителностите и ще разказват дали и кога са ходили там. Идеята е чрез дидактични игри децата на Пловдив да се запознаят и да научат нещо ново за богатствата на своя град, да се събуди интересът им да посетят нови и непознати места и да се гордеят с това, че живеят в Пловдив.
Началото бе поставено през месец август в народно читалище "Съвременник-1986", а ОУ "Пенчо Славейков" е първото от общо седем училища - партньори по проекта.