Висшето училище откри новата академична 2018-2019 година

С по-високи постижения и нови възможности за своите студенти

На 25-ти септември бе дадено официално началото на новата академична 2018-2019 година във Висше училище по мениджмънт (ВУМ), гр. Варна. Събитието бе открито от зам. ректора на  ВУМ  - проф. Станислав Иванов, пред студенти и гости. Официални гости и поздравителни адреси дойдоха от Областна Администрация гр. Варна, Община Варна, младежки, студентски организации, училища и др. Специални поздравления към академичната общност и студенти бяха отправени лично от г-н Илиян Карагьозов – зам. областен управител на Варна. От друга страна, мотивираща реч за студентите бе дадена от Николай Петканов и Димитър Василев – организатори на високотехнологичната конференция Innowave Summit във Варна. Интересен поздрав направиха и група деца от международното Гайдпост Монтесори училище в гр. Варна. Малчуганите, изрисуваха флаговете на студентите, които тепърва постъпват във ВУМ – повече от 20 държави сред тях: Холандия, Суринам, Канада, Франция, Тунис, Унгария, Германия, Турция, Полша, Португалия, Зимбабве, Русия, Украйна, Албания, Монголия, Кувейт, Кипър, Испания, Беларус, Виетнам, Китай, Молдова, Гренада, Египет, Мароко.

 Преди официалната, студентите получиха информация с цел ориентация. Беше организирана и игра за тях, в която с помощта на приложението App Lighthouse студентите трябваше да се снимат пред различни туристически обекти във Варна. Сред създателите на приложението е и бивш студент на ВУМ – Иван Димитров.

 ВУМ посрещна студентите и с добри новини:

• Стартирането на проект за Център за интелигентни решения в креативните и рекреативните индустрии“ (ИНКРЕА) е съвместна инициатива на 8 научноизследователски организации, насочена към изграждането на съвременен научен комплекс за подкрепа развитието на една от най-перспективните за увеличаване конкурентоспособността на българската икономика области – креативните и рекреативните индустрии. Виж ТУК

 • Повече дестинации и престижни университети за обучение в чужбина - студентите на ВУМ могат да пътуват на мобилност (обмен) с цел обучение и то безплатно в повече от 200 партньорски университета на 5 различни континента.

• По добри резултати в международните рейтинги – изкачване с две позиции с магистърските програми по туризъм на ВУМ в класацията на Best-Masters.com, както и за МВА (по Бизнес Администрация) – 17-то място в света за туристическата специалност и 7-мо място за Източна Европа. Първо място в света по критерии „мобилност на студенти“ от близо 1600 университета включени в класацията U-Multirank. Вижте всички рейтинги от ТУК

 • Нова специалност в областта на кулинарните изкуства, но предлагана на български език в обновената база на ВУМ в гр. Добрич.