Какво прави осъден трафикант във "ВИП Брадър"?

София Лайф

27-09-2018, 12:58

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Шоубизнесът у нас е с криво разбиране за тази сфера

В България явно не е проблем да трупаш слава и известност, дори и да си престъпник. Жадните за висок рейтинг предавания и риалити формати смело избират хора с криминално минало , вкарвайки ги в поредния социален експеримент, целящ скандали, грубости и обиди, но окичен с етикета "ВИП.

Става дума за участието на осъдения за трафик на хора и склоняване към проституция рапър Ванко 1 в шоуто "ВИП Брадър", който попадна във фокуса на британския всекидневник "Гардиън", който разказва за българина в поредицата си за съвременното робство.

Според журналиста Деляна Маринова - Джуджи риалити форматите в България търсят винаги скандалите и пошлото. "Не мога да си обясня как едно подобно предаване може да се обясни като "социален експеримент". Все пак Ванко 1 е човек, който е лежал в затвора за трафик на хора и склоняване към проституция", категорична е тя пред България он еър.

Мнението на журналиста Миглена Ангелова обаче е точно обратното - тя смята, че подобни предавания показват доколко се е развило едно общество. "Реакцията на хората в тази ситуация е много важна, тя ме изненада. Реално България се развива, защото ако това се беше случило преди 5-6 години, обществото нямаше да реагира въобще. Друг е въпросът, че шоубизнесът у нас е с криво разбиране за тази сфера", коментира още Ангелова.