Десет са първите одобрени за „БУЛЕВАРТ“

Бургас Лайф

27-09-2018, 15:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски депутати питат за финансовата помощ за пчеларите

Сред одобрените проекти са интересни и перспективни идеи за няколко наистина привлекателни места в града

Десет са кандидатите, които ще станат първите участници в инициативата „БУЛЕВАРТ – Мрежа на чудесата“, която подкрепя хората на изкуството и предприемачите, за възраждане на артистичното сърце на Бургас.
Сред одобрените проекти са интересни и перспективни идеи за няколко наистина привлекателни места в града, места за забавление, творчество, кулинария и много музикални и артистични дейности.
Седем от одобрените ще получат финансиране между 2050 и 4200 лева, в зависимост от бюджета на проектното им предложение, а трима от участниците се финансират изцяло със собствени средства. Всички ще бъдат подкрепяни активно от Община Бургас.
"БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата" е инициатива за многостранно сътрудничество между Община Бургас, микро и малък бизнес, културни и творчески индустрии, които  са обединени в мрежа от обекти и събития.
Териториалният обхват на инициативата е Централна градска част, заключена между (но не само) "Сан Стефано", "Христо Ботев" и "Цар Петър", "Иван Вазов" и "Александър Батенберг", "Демокрация".
До края на 2018 година може да кандидатства всеки бургаски артист, предприемач и общественик. Пълна информация за "БУЛЕВАРТ", както и формуляр за кандидатстване, може да откриете на: https://www.boulevart.bg/