Всички неизползвани обществени сгради в Добричката община ще бъдат проверени

Добруджанци

28-09-2018, 08:47

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Те ще бъдат обезопасени

Всички обществени сгради в Добричката община, които не се използват, ще бъдат проверени доколко са безопасни за населението, съобщи кметът Тошко Петков на заседание на общинския съвет вчера.
След сигнали за разрушения в необитаеми здания общинска комисия от експерти е проверила обекти в три селища. Пустееща търговска сграда в село Дончево, чиито витрини са изпочупени, трябва да бъде оградена от собственика й до 30 ноември, за да се възпрепятства влизането на хора, каза кметът на общината. Експертната комисия се е произнесла, че иначе сградата е в добро техническо състояние. Едноетажна масивна сграда в село Росеново също вече не се използва за обществени нужди. Покривът й трябва да бъде възстановен, както и пропуканите зидове, за да не бъде опасна за хората. В село Божурово сграда на потребителната кооперация е с изпочупени прозорци и в нея лесно може да се проникне.
Ако при проверката на всички неизползвани публични сгради в селата се установи, че има рискови, общината ще разпореди мерки за обезопасяването им, съобщава БТА.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен