Данъчните запечатаха хотела на Ветко Арабаджиев "Маринела"

Крими

28-09-2018, 08:54

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Вчера съдът запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейството

Хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните. Това съобщи БНТ, като се позова на говорителя на Приходната агенция Росен Бъчваров. Хотелът ще остане затворен една седмица, а причината за санкцията все още не официално оповестена.

Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен.

Вчера Специализираният наказателен съд наложи запор на банкови сметки, дружествени дялове и имоти на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Съпрузите са обвинени в участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Под запор попаднаха 12 банкови сметки, дялове в 7 търговски дружества и 4 имота.

Семейство Арабаджиеви се издирват от началото на септември. Дни преди това Специализираната прокуратура влезе в имоти на бизнесмена в София и Пловдив. От държавното обвинение съобщиха, че са намерили и иззели над 10 мл. лева кеш. „Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки", разказа тогава зам.-главният прокурор Иван Гешев и допълни, че такова нещо не бил виждал в кариерата си.

С белезници се оказаха шест души, сред тях и синът на хотелиера- Вълчо.

В момента инкриминираният период, за които прокуратурата ще търси отговорност на бизнесмена и групата е от началото на годината до момента. Много е вероятно периодът да бъде удължен, обясни Гешев. При обиските е намерена таблица с данни за захарния завод в Пловдив от 2008 г. до сега. Там са описани невнесените данъци, както и фирмите, чрез които е ставало това. „ Тази сума, според тази таблица, е десетки милиони левове, може да станат и над 100 милиона”, обясни преди време Гешев.