Жилищен блок се срина след пожар в Божурище

Животът

28-09-2018, 10:42

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Мъж е в неизвестност

Късно вчера вечер е подаден сигнал за пожар в жилищен блок в Божурище. На място са пристигнали четири коли на пожарните служби. По първоначална информация, пожарът е започнал в горната част на блока. Покривът на сградата се е срутил.

Цяла нощ пожарникарите са се борили с огъня. Все още има дим, който се издига от сградата. Живущите в блока прекарали цялата нощ в своите автомобили. Предполага се, че пожарът е тръгнал от апартамента на самотен човек.

Очевидецът на пожара Здравка Вълчева твърди пред България он еър, че въпросният мъж е решил да се самозапали. Тя се надява общината да помогне на пострадалите, тъй като целият й апартамент е изгорял.

Кметът на Божурище Георги Димов е предложил подслон на пострадалите. Той е готов да свика извънреден общински съвет, за събиране на средства за възстановяване на щетите на живущите в блок 200. "Целият втори етаж е изгорял, а първият етаж е неизползваем, поради водата, която са налели пожарникарите. Тези, които няма къде да отидат, ще бъдат настанени в общинско жилище. По непотвърдена информация става въпрос за възрастен мъж на около 70 години, който многократно е заплашвал да се самозапали и да запали блока. Нямам информация защо въпросният е заплашвал. Предполага се, че е бил психически нестабилен. Все още няма информация какво е станало с мъжа", поясни Димов.

По официална информация няма данни за пострадали, но не е ясно какво се случва с възрастен мъж, живеещ сам в един от апартаментите.