Доброволци отделят време и внимание на деца от домовете

София Лайф

28-09-2018, 14:12

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Организират тенис турнир по двойки на кортовете на "Славия" на 30 септември

След благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще" идва и още една. Тя помага на децата в институциите и домовете и им дава внимание и време. Как идеята за подаряване на книга се разви за 8 години и кои са начините да се срещнете с малките сладури?

"Организираме тенис турнир по двойки на кортовете на "Славия" на 30 септември. Събитието ще се проведе за 5 поредна година. В него участват известни личности. Каузата е за подаряване на книги на деца в неравностойно положение. "Подарете книга" е мрежа от доброволци, чиято цел е да посещава деца от институции и да им помагат. Хората разговарят с децата, помагат им с учението и със социалните контакти", обясни пред България он еър организаторът на инициативата Теодора Спасова.

Тя уточни, че имат много програми, които се грижат за децата. "Като примерно "Училище за работа", което има за цел да направи прехода от училище към света на възрастните по-лек. Много голяма част от децата, излезли от домовете, вече са част от екипа ни. Друга голяма част вече са студенти, а има и дипломирали се", споделя Спасова.

"Доброволците ни са изключително разнообразни. От деца, до пенсионери. Има много образовани хора, има и такива, които не са учили след 12 клас. Но добротата и желанието да се помага ги обединява. Основният ни канал, чрез който търсим хора, е Facebook. Разбира се, разчитаме и на медиите", допълни гостенката.